Startside

28. december 2011

Brændte Mandler Opskrift

250g mandler

250g sukker

3/4 vand


Du kan sagtens fordoble opskriften, det gør vi altid. Men så vil jeg anbefale 500g sukker til 600g mandler.


Træske :er bedst til at røre med, plastik smelter.

Bagepapir: til at hælde de brændt mandler ud på når de er færdig i gryden

Allerhelst en god gammeldaws støbejerns dyb pande/gryde.

2 gafler til hver hjælper (med at skille dem ad, det skal gå hurtigt, så spørg din ægtefælle/kæreste, børn eller hvem du har i nærheden)

Et fad af metal eller glas hvis du ikke har andet, det skal være noget der har en kølig overfalde, og som lunt sukker ikke sidder fast ikke – IKKE PLASTIK !

Krukker af glas med låg: til at komme de færdige brændte mandlerne i, hvis der ikke er låg på natten over bliver de meget klistret igen – tro mig, de kan skilles, men de bliver så klistret!



Så er det ellers bare at give så god tid. Hav i første omgang fuld skrue på varmen, da al vand skal koges fra. Når det bobler godt og har gjort det ca. 5-10min. Skrue da en smule ned, så det ikke længere buller koger, men blot bobler let.

Det tager noget tid nu, men hav rigelig med tålmodighed. På et tidspunkt inden al vandet er kogt fra, ligner det at sukkeret er smeltet men ikke binder ordentlig fast til mandlerne, fortvivl ikke - Du er på den helt rette vej, efter dette vil sukkeret efter lang tid, først når al vandet er helt kogt helt ud, blive helt hvidt igen, dette er meningen, og slet ikke en fejl, kun endnu en bekræftelse på at du er på helt rette vej, så gælder det om at røre godt igennem, og her bliver det virkelig hårdt. Nu begynder sukkeret at klumpe til karamel og smelte, hav tålmodighed så alle sukkerklumper smeltes helt ud.. Rør virkelig godt i bund så det ikke brænder på. Du kan se når de er færdige.


Så hælder du dem ud på bagepapiret, og nu skal det virkelig få stærkt, undgå at hælde for meget af sukkeret i bunden med ud, da det er overskydende og kun giver dig mere arbejde med at skille dem ad.

Vi brugte to gafler hver min mand og jeg, og det fungere rigtigt godt til at skilles de varme brændte mandler af med.

Så skal de over på fadet af metal(metal leder varmen hurtigt væk) hvor de hurtigt blive kølige, så er de klar til at komme i krukker eller andet glas ting med låg.



NB Sørg for at røre godt i bund i det konstant, nogle gange dog mere end andre, specielt ekstra godt til sidst.



PS. man kan sikkert gøre det på andre måder, finde andre ting de hvad vi gør, dette er bare hvad der fungere bedst for os herhjemme.



God fornøjelse – Venligst JKKN

Og et kæmpe Tak til min helt igennem fantastiske svigermor for en dejlig opskrift, og ikke mindst den bedste i verden til at lære fra sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar